Arnoud, Esther, Mabel, Merle en Myrthe in Singapore

..vanaf April 2012 t/m Juni 2013 in Houston, Texas.

Thursday, February 18, 2016

WITS

Women's International Tennis Singapore



Even iets meer over deze fijne sport welke al jarenlang een stevige en zeer prettige boei vormt voor mij in de woelige expatwateren.Vlak na de geboorte van Myrthe ging ik meedoen aan 'de Maandagavond tennis' op de Hollandse Club. Ik heb er jaren van genoten en heb er een aantal goede vriendinnen aan overgehouden. Van 20.30 en 22.00 tennissen en daarna aan de borrel. Soms 1 drankje, meestal meerderen. Dus 2-0 achter en dat al op de Maandagavond...eigen keuze. Maandagavond tennis bestaat nog steeds (al ruim 12 jaar) en is een begrip in de Dutch community. Ik heb teveel vrouwen gedag gezegd uit deze club en inmiddels ben ik ook liever Maandagavond thuis, fijn en nodig.  Maar wat een gezelligheid dat zolang gedaan te hebben! De afscheidsavonden, als er weer eens iemand verhuisde, waren geweldig leuke avonden (ondanks soms, mixed feelings) waarbij we het vertrekkende team genootje in het zonnetje zetten en we "Who is the man?" speelden.

Al jaren doe ik mee met competitie tennis van de "Wits". Dat houdt in 1 x per week trainen (Donderdagochtend vroeg) en zo'n 3 a 4 spelen per seizoen, op Dinsdagochtend. Afgelopen jaar even een uitstap gemaakt naar LTS (League Tennis Singapore), je speelt dan alleen op hard court,  er wordt niet op de club gespeeld en het is veel tijdrovender. Mede door de enorme haze van vorig seizoen was dat geen succes. Terug naar het bekende waar ik welkom was gelukkig!
De Wits biedt competitie vrouwen tennis aan op doordeweekse dagen, er zijn 8 divisies;

Premier A
Premier B
A
Alpha
B
Beta
C
D
Ik speel in A. Je speelt tegen allerlei nationaliteiten, we hebben het zwaar tegen de Japanners (zo gedrild!!). Ondanks dat een aantal teams die we tegenkomen denkt dat ze op Wimbledon staan, is de sfeer meestal goed. Gedreven, professioneel, hartelijk en competatief! O, en warm. Er is een boek met Witsregels, een code of conduct, echte wedstrijdballen, scorebordjes en je vult een waiverform in voor aanvang van het seizoen. Voordat je mee kan doen met de competitie, moet je voorspelen en door de ballotage. Dan word je op niveau ingedeeld.
Wits is gebaseerd op 3 key punten; 'sportmanship, ethics en integrity'.
Bij ons Double Dutch team gaat het er zeker fanatiek aan toe. Lekker spelen ('je eigen spel spelen') blijft wel ieg net zo belangrijk als dat winnen is voor ons.

Binnen je team zijn er 3 lijnen (lijn 1 lijn 2 en lijn 3 waarbij op lijn 1 het meest sterk wordt gespeeld) De blessures nemen toe, er wordt meegeleefd en stevig gespeeld. Ik speel nu lijn 2, soms lijn 3. Je vult van te voren in wanneer je kunt/wilt spelen, een aantal moet het ook met hun werk regelen. Een captain en co-captain regelen oa dit stuk.
We hebben over de jaren heen, al een paar mooie trofeeen binnengesleept.


Dit is m'n huidige team, gesponsord door The body firm. Waarvan recent 1 vrouw naar KL verhuisd is en een nieuwe teammate (een Britse) aan boord is.


Mr Wee, een begrip op de Hollandse Club. (ongeveer 40 jaar in dienst) Tennis voor de meisjes begon met Mr Wee. Zelf heb ik nauwelijks of niet les van hem gehad. Hij vaart op zijn ervaring en zijn vastigheid want zijn benen zijn zo krom als de bananen die hij altijd meeneemt (direct van de boom of van een lokale markt) en weggeeft op de club of op tafel legt, voor wie wilt. Altijd weer, weer of geen weer! Hij liet een bokaaltje voor ons maken toen wij uit Singapore naar Houston vertrokken (we hadden al jaren geen les meer bij hem geregeld)
Deze 'in-house coach' Mr Wee Choon Hee is een bijzonder vriendelijk mens.