Arnoud, Esther, Mabel, Merle en Myrthe in Singapore

..vanaf April 2012 t/m Juni 2013 in Houston, Texas.

Wednesday, February 03, 2016

Year of the monkey






Volgens de Chinese kalender begint het nieuwe jaar 8 Februari 2016 en 17 januari 2017 is het voor de Chinezen New Year's Eve. De aap is het 9e dier van de 'Chinese Zodiac Calendar'. Het is dit jaar het 'fire-monkey year'. De Chinese astrologen associeren het dier van de zodiac met 1 van de 5 elementen (metaal, water, hout, vuur en aarde). Teken en element zouden effect hebben op je 'personality en destiny'.

Volgende week is Myrthe de hele week vrij en de andere apen alleen Maandag, Dinsdag en Woensdag. Even over het hoofd gezien..ze spijbelen Donderdag en Vrijdag.

Gisteravond was ik met Merle op Orchard road waar de versiering weer overwhelming is. Het brengt ons niet in de kerstsfeer, meer dat je denkt, huh, wat een freakin' zoo is het hier. Los van alle decoratie (overal monkeys van uiteenlopende afmetingen), zijn er altijd! veel mensen en maken de vogels een oorverdovend lawaai, dat is dan wel weer grappig. Echt een enorm gefluit, alsof ze ons uitjoelen voor al dat winkelen en zelf aandacht willen, 'wij zijn er ook nog'! Gratis concert met als digestief een suis in je oren, uurtje of 3 dan is het weer stil..





Gess Medieval Day


Voor het vak Humanities (vergelijkbaar met Maatschappijleer)verdiepten de kinderen zich in de tijd van de Middeleeuwen. Met als afsluiting de 'Medieval day'. 's Ochtends vroeg was deze 'fashion parade' waarbij de Grade 7 kinderen van zowel de Internationale en Duitse afdeling in koninkrijken waren verdeeld. Per koninkrijk kwamen dezelfde rollen terug; koning, koningin, nar, hofdame, jager, religieuzen, kokkin, ridder etc
Iedereen zorgde voor een Middeleeuwse hap. Merle deed haar haar zelf! De naaimachine is wel uit de kast gekomen, de naaister niet. We hebben onze creativiteit anders aangewend en doken in de verkleedkist.


2x Sophie, 1 x Merle


mooi, zelfgemaakt wapen van een ander koninkrijk
Deze pruik komt uit onze verkleedkist, koninginneschaap bleek ram, kleintje, dat wel.