Arnoud, Esther, Mabel, Merle en Myrthe in Singapore

..vanaf April 2012 t/m Juni 2013 in Houston, Texas.

Tuesday, December 15, 2015

Haute cuisine


Arnoud kookt met 10 andere mannen, zo'n 6 x per jaar. Ze gaan naar een kookstudio waar al het apparatuur aanwezig is (en een afwasser..). Twee mannen (fantastische koks, Pascal en Jan-Arie) zwaaien de scepter en Otto verzorgt meestal de wijn. De recepten worden nauwkeurig gekozen en goed voorbereid, we hebben het over een amuse en minimaal een 4-gangen diner. Soms komt er van allerlei mooi spul mee uit Nederland. Er wordt hard gewerkt, er is ook stress maar met name wordt er erg genoten, veel lol gemaakt en ongetwijfeld ook een goed geprek gevoerd 'boven de pannen'. De leeftijd van de mannen is zo tussen de 37 en de 55 jaar.

In December worden de beste recepten van het jaar gekozen en worden de partners uitgenodigd. Alles wordt zelf gemaakt. Enorm leuk natuurlijk, wat een onthaal. We eten dan in de keuken, 2 tafels, matige stoelen, bestek hou je maar een klasse kerstdiner wordt geserveerd. Echt geweldig. De chefs zijn zelf best kritisch, de schorten zijn vies en er wordt hard doorgewerkt, voor 22 ipv 11 personen koken is ook een ander verhaal!

Voor de gelegenheid dit keer ook dessertwijn en kaasplateau, toelichting op hetgeen is bereid, dankwoorden en we zeiden ook iemand gedag die naar Vietnam verhuisd.
Begin van het kerstseizoen. Moet je maar eens kijken..




 Velletje van de zalm wordt knapperig gemaakt in de oven

 Otto en Pascal
 Arnoud en sous-vide koken, zo! hip


 Arnoud en Arnout
 Eitje..





Witte chocolade bonbons, wortelpuree en passievruchten creme