Arnoud, Esther, Mabel, Merle en Myrthe in Singapore

..vanaf April 2012 t/m Juni 2013 in Houston, Texas.

Sunday, February 14, 2016

CNY vieren in Hakuba!


Hakuba, het hart van de spectaculaire Japanse Alpen, op het eiland Honshu, ongeveer 3 uur reizen van Tokio. Op de heenweg overnachtten we in Tokio (een kleine 7 uur vliegen van Singapore) en bracht een lokale bus ons van Narita airport naar onze overnachting in deze mega grote, intrigerende stad. Een taxi kostte nl zo'n 500 Sin dollar voor een afstand van ongeveer 50 km. De volgende dag reisden we met de 'bullettrain' van Tokio Central station (ook mega groot!) naar Nagano. En van Nagano weer met de bus naar Hakuba. Een middelgroot Japans wintersportplaatsje. De trip op zich was al een avontuur qua uitzoeken, de weg vinden en, heel leuk, je bent even onderdeel van de Japans reizende samenleving. Het liep gesmeerd.

 Je wilt elkaar niet kwijtraken op Tokio station.

 Dat gebeurde ook niet. Hier ontmoeten we elkaar, we missen Timo op de foto.

We troffen de familie van Aller op het station, zij waren een dag eerder gegaan om iets van Tokio aan de kinderen te kunnen laten zien.

We kwamen Zondagmiddag aan en regelden meteen al het materiaal, wat fijn was dat dat lukte.  's Avonds een pizzaatje en snel onder de wol. Van te voren boekte ik de skilessen voor 7 kinderen (15, 14, 13, 12, 10, 8, 7) Maandag tm Woensdag hele dagen, Donderdag en Vrijdag halve dagen. De niveaus verschillen onderling. Behalve het heerlijke skieen wat we graag doen en Mabel, Merle en Myrthe graag leren (zonder jetlag!), biedt deze omgeving -naast bergen en sneeuw- nog een 'natural attraction' en dat zijn de 'Onsen'; de natuurlijke spa's. Heerlijke warm waterbronnen waar alle gewrichten, botten, huid en humeur heel blij van werden, overigens gold dat voor het hele gezelschap.

Nagano en Happo waren host voor de Olympische Winterspelen van 1998.
We hebben geweldig geboft met het weer; van alles gehad qua zon, blauwe lucht, mist, koud, wat warmer maar met steeds goede sneeuw. Evelien, Maarten, Arnoud en ik hebben echt door de tiefsneeuw geskied, erg gaaf! Prachtige vallei, schitterende vergezichten en bergen!




 Mabel, Laura met hun 'chill' skileraar, Merle was even niet te vinden
Veel Australiers en Britten geven hier een seizoen les.
Lokaal eten, superleuk, ook even schakelen voor sommigen!


De meisjes zijn weer erg vooruit gegaan en ze doen het goed! Hard werken, doorzetten en veel plezier maken inclusief de bospaadjes en een occasional schans op de laatste 2 dagen...ieks

Goede kennissen van ons zaten vlakbij en we troffen hen voor een avond om met elkaar te eten, superleuk natuurlijk. De wandeling naar hen was al feeeriek (kan de trema niet vinden) door een stukje bos met sneeuw en sneeuwval.

 10 kinderen met elkaar aan tafel, ze hadden plezier en wisselden van alles uit.

Lotte en Myrthe haakten wat eerder af. De koude wandeling terug, nog voor de boeg.

Ons hotelletje 'Hifumi' was een lieve, authentieke en onvergetelijke ervaring. Wel met wat 'conflicting cultural' aspecten; we sliepen op matjes op de grond!!! Sloffen; een must! (Te)veel groene thee maar... een verwarmde wc bril, of je wilt of niet! We klaverjasten 2 avonden waarvan 1 avond met opgewonden Japanse lieden naast ons, veel zenuwachtige energie (in onze beleving dan).Verder vroeg erin waarbij de ogen snel dicht vielen ondanks lekkere boeken.

 charming
 yep

moshi moshi

We reisden in 1 keer terug; bus Hakuba-Nagano, 2 x trein, Nagano-Tokio Station en Tokio Station-Narita airport en met United Airlines terug naar Singapore. We kwamen midden in de nacht aan maar wie wil/kon, had al wat kunnen slapen in het vliegtuig. Snel er in (fijn; eigen en echte bedden!) Vandaag veel huiswerk en veel was. Het was een super week waarbij ik ook altijd wat sentimenteel word en terugverlang naar vroeger; zoveel fijne herinneringen aan wintersportweken met familie.
Een nieuwe week. Have a good one.X