Arnoud, Esther, Mabel, Merle en Myrthe in Singapore

..vanaf April 2012 t/m Juni 2013 in Houston, Texas.

Thursday, February 25, 2016

Myrthe





Myrthe is niet tevreden met haar rapport. En dat valt te begrijpen omdat er geen een 'goed' opstaat. Toen ik (behoorlijk relaxed uiteraard) vroeg om even met elkaar naar het rapport te kijken, kwam er op luchtige toon; 'nee hoor, is niet nodig, ik heb 'm al gelezen'.. 
Ze moest zelf de stukjes tekst lezen, oe! de lettertjes dansten wat voor haar ogen..stukje leuk drama of toch naar de opticien? 




En het rapport valt hartstikke mee maar ze kan veel beter, er zit meer in. Dat is wel een belangrijk 'dingetje' natuurlijk. Komt helemaal goed. Ze heeft een toegewijde juf en Myrthe heeft weer de moed hervat! Rekenen gaat beter dan taal, vind ik verrassend voor zo'n enorm sociaal kind.
Op de agenda staat een half uur lezen per dag (naast ander werk, 'rekentuin' bijvoorbeeld) dat gebeurt regelmatig in bed voor ze gaat slapen. Meestal is de afsluiter; 'mama, zullen we nog even over het leven praten'? Glanzende ogen. 'jouw leven of mijn leven'? En ze wilt veel weten over onze (voor) ouders. Voortaan een uurtje eerder beginnen.
Als Myrthe zich wat schaamt of zich ergens ongelukkig meevoelt (in dit geval haar rapport) dan gaat ze enorm poetsen, opruimen en afwassen. En soms slaat ze hoopvol haar ogen op om te kijken wat het effect is, haha zo grappig en ook lief. Myrthe Ajax -als het maar schoon is- Balhuizen.
Coping mechanism. Of een goed roestvrij staaltje geraffineerdheid..