Arnoud, Esther, Mabel, Merle en Myrthe in Singapore

..vanaf April 2012 t/m Juni 2013 in Houston, Texas.

Wednesday, October 11, 2017

Oma Leida logeert!


Deze bijzondere logeerpartij is goed begonnen! Mabel was al vrij en Myrthe pikte ik een half uurtje eerder op van school, in één keer door naar Changi. De laatste keer dat Leida bij ons was, was in 2009 met Kees.
Hij is in ons midden.
 Vertrouwde ontspannenheid, begeleid door de heerlijke tropen en heerlijk gezellige grieten! 
De eerste dag gingen we naar Holland Village, bezochten we 'Health Step' waar ik jaren geleden Kees en Leida ook mee naartoe nam en waar ze de kunst verstaan je voeten te revitalizen zodat je huppelend vertrekt. Een beetje memories opgehaald. Daarna reden we naar Dempsey Hill voor een healthy lunch en een bezoekje aan de Red Sea Gallery, altijd fijn even wat 'kunstigs'. Mabel ging gezellig mee.

Happy arrival!


Merle had tennisles en kwam later op de middag thuis!


Dit boek kreeg Merle nog voor haar verjaardag. Lijkt me nogal de moeite waard voor diverse leeftijden. 

We doen èn het gewone en een beetje een bijzonder progamma. Myrthe luidde haar vakantie in met mooie nagels, waar ze heel blij mee is. We keken naar een voetbaltraining en een voetbalwedstrijd van Myrthe. Leida en ik gingen naar een presentatie op de Gess waarna Merle haar vakantie ook begon!

                     

Vrijdagavond. Arnoud, Leida en ik woonden een documentaire bij in de National Gallery.
 'China's van Gogh', over àl die schilders in Shenzen en omgeving die vele bekende schilderijen naschilderen. Met grote hoeveelheden worden deze werken naar Europa geëxporteerd. Heel hard werken, onder grote tijdsdruk en slechte werkomstandigheden tegen relatief zeer kleine marges. Één man werd specifiek gevolgd. Hij reist na 20 jaar van Gogh geschilderd te hebben naar Amsterdam en Parijs ('I feel like I became van Gogh') en dat is nogal een indringende ervaring. Na afloop dronken we op het dakterras Aura, met spectaculair uitzicht, een paar drankjes. Gezellig!


Zaterdag einde middag gingen we met z'n zessen naar het SAM (Singapore Art Museum/bewuste keuze/toegankelijke expositie) en aten we bij een sfeervolle Italiaan waar we nooit eerder waren. Merle verraste ons nogal door ipv te 'nippen' aan de limoncello om te proeven, 't drankje als een shot in één teug achterover te slaan. We speelden geen 'truth or dare', wel daagde Mabel haar uit maar dat gebeurt wel vaker. En die beweging van die arm met glaasje naar d'r mond, ging heel soepel; kloink! Misschien toch maar de meetlat langs de flessen leggen... Tttsss
Bijtijds thuis! Arnoud vertrok Zondagochtend richting Londen voor de week. Merle, Leida, Myrthe en ik liepen een uur in de Jungle ('Durian Loop') en moesten bijna mediaten bij een apenfamilie vete, toch maar richting het hazenpad. Mabel zit in de bibliotheek te studeren, althans, dat is het idee ;-)) Ze heeft vanavond een feestje van vriendinnetje Pien. Merle vroeg einde middag Oscar en Ricardo te eten en om 19.00 zaten we aan tafel met 2 extra borden. Heel leuk!

Joep en Julia, de kinderen van Lenny waren een weekje samen in Singapore nadat ze hier een paar jaar woonden (samen met ons in onze beginjaren) Geweldig leuk ze een middagje over de vloer te hebben! Mooie jonge mensen op deze foto!
tussen de lakens ;-))


monkeys!


Leida, Myrthe, een vriendinnetje van Myrthe en ik zijn nog naar de dierentuin geweest! Max en Willemijn  (vader en dochter, woonden hier een paar jaar geleden) borrelden gezellig mee en Willemijn bleef eten, een uitgebreid rondje tandarts gedaan, Thow Kwang pottery bezoek, een sushi lunch voor Leida en Merle en inkopen gedaan van fruit, noten en groenten op de Pasir Panjang. Af en toe komen er vriendinnen, voor gezamenlijk schoolwerk en gezelligheid.



het resultaat
Marina Bay Sense hotel na een bezoek van Sinterklaas, zoiets.
Vrije expressie, ik vind 'm mooi!
Max vanuit NL en Wendelien van om de hoek. Onverwachtse gezelligheid! Uiteraard borrelde Leida goed mee.

Mabel en Merle helpen as Zaterdagavond bij een diner, vanmiddag hadden ze een korte briefing! Herkenbare sferen! 


Myrthe's nail salon!

Zaterdagochtend, wederom toeschouwers op het voetbalveld. Heel leuk wèl...werk aan de winkel of een voetbal kampje inzetten somewhere, somehow, anytime soon! Arnoud, Leida, Myrthe en ik gingen later op de middag naar het CBD (Central Business District) nadat we Mabel en Merle afzetten bij hun feestelijk werkadres. We maakten een stadswandeling en sloten af op 'Level 33' wat naast Arnoud zijn kantoor toren zit. Super! De eerste kerstverlichting en guirlandes begroetten ons alweer.