Arnoud, Esther, Mabel, Merle en Myrthe in Singapore

..vanaf April 2012 t/m Juni 2013 in Houston, Texas.

Saturday, June 17, 2017

Zomers


Zomers is het hier altijd; blote benen, slippertjes, zon. Het echt ouderwets zomerse gevoel krijgen we  van afronding van schooljaren en van het voorbereiden voor de zomervakantie in Nederland en Europa! Een koffer ligt al te wachten, Sheila wilt mee!


Mabel heeft vakantie en sluit een goed jaar af. Ze is onverwachts uitgenodigd door een Nederlands gezin om van Maandag tm Donderdag as mee te gaan naar Bin Tan, zonnige start van de vakantie!! Als  jong meisje is ze er een aantal keer geweest. Altijd leuker om met een kleurtje op pad te gaan, zonnebaden!!
Merle en Myrthe hebben nog een week school en gaan ook door naar de volgende rondes; grade 9 (3e klas middelbare school!!!) en groep 7. Myrthe haar tand is eruit, verkering liep dus mis, is blij met haar nieuwe klas (mààr 13 kinderen in de klas, zijn wij minder blij mee, actieradius te klein, natuurlijk heeft het voordelen maar op àlles wordt gelet en alles is zichtbaar), Myrthe wilt professioneel vlogger worden en ze kan niet wachten tot we in het vliegtuig zitten. 
Merle heeft behoorlijk haar eigen agenda, heeft nooit geldgebrek maar doet echt leuke dingen ( hoe kan dat nou ;-))), wordt groot, is nog steeds blij met haar tragus piercing en verheugt zich erg op NL net zoals Mabel trouwens!
Verder is het momenteel een aaneenschakeling van afscheiden, feestjes, assembly's, extra (doordeweekse) logeerpartijtjes,
cadeautjes en verzoeken tot 'nog even dit en nog even dat'. Bekend patroon inmiddels maar toch weer quite overwhelming.

Het huis vertoont wat bovengemiddelde zwakten en er komen 2 gezinnen in ons huis, verdeeld over de zomer. Ik kijk met een wat kritischer oog, merk ik. Wat ik voorheen best charmant vond of noem het authentiek, vind ik nu wat te primitief en slordig. Work in process, samen met handy man Mr Han, ome Han misschien wel.

Goodbye season...Op elke school gaan de "leavers' assembly's" er een beetje anders aan toe maar altijd met veel aandacht, hartelijkheid en zorg. Soms spreekt de beste vriend of vriendin van degene die vertrekt, de ander toe. Veel kinderen hebben in hun jonge leven al meer 'goodbye's' gezegd dan de meeste volwassenen in hun hele leven doen. Niet zelden met veel positiviteit, vertrouwen en dankbaarheid.

Een van de quotes gebruikt als introductie van een afscheidsspeech;

"We can complain because rose bushes have thorns, or rejoice because thorn bushes have roses"
............


Kampioenen!



Hockey is belangrijk voor Mabel! Mooie afsluiting!