Arnoud, Esther, Mabel, Merle en Myrthe in Singapore

..vanaf April 2012 t/m Juni 2013 in Houston, Texas.

Friday, June 16, 2017

Ho Chi Minh City




 Vietnamese stad met de meeste inwoners, voorheen en informeel nog steeds, Saigon genoemd. Onder de naam Saigon was het de hoofdstad van de Franse kolonie en later van de onafhankelijke republiek van Zuid Vietnam van 1955-1975. In 1976 werd Saigon officieel Ho Chi Minh City, genoemd naar de de leider Ho Chi Minh die een grote rol speelde in de strijd om de onafhankelijkheid van Vietnam. (1945) Het huidige Ho Chi Minh dankt veel van zijn sfeer en vorm aan de Franse kolonisten. (mèt ook een Notre Dame maar dan een paar maten kleiner)
"Tijdens zijn presidentschap was Ho het middelpunt van een persoonlijkheidscultus die sterker werd na zijn dood. Dit was in tegenstelling tot Ho's persoonlijkheid: hij was iemand die er een simpele levensstijl op na hield, zelfs als hem luxe werd aangeboden. Ook stond hij bekend onder zijn vrienden als een gematigd politicus en iemand met een hoge integriteit. In Nederland kreeg hij, onder sympathisanten, de bijnaam Oom Ho."
hahaha ome Ho




Maandagochtend heen, Woensdag einde middag terug! Amsterdam-Maastricht duurt langer.  Geweldig tripje met Lizette. Ze had specifiek zo een aantal wensen voor haar vertrek naar NL, relax meeliften voor mij! Antiekwinkeltjes, kunstgalleries/shops, juweliers van alles; erg leuk om weer even in een echt Aziatisch, rommelige en drukke stad te zijn. We liepen en liepen, een aanslag op al je zintuigen maar zoo ontspannen en vriendelijk allemaal. Heerlijk hotel, dat wel! Je kunt er van alles laten namaken en dat is hier in de regio natuurlijk niet onbekend maar ik heb het niet eerder zo mooi gezien! Heel blij met m'n aankopen. Ik heb kennisgemaakt met de hebberige duivel in mij...ingehouden èn toegegeven. (en een keer terug voor cultuur..! Cu Chi tunnels)

35 us dollar, vond ik ergens tussen veel troep.