Arnoud, Esther, Mabel, Merle en Myrthe in Singapore

..vanaf April 2012 t/m Juni 2013 in Houston, Texas.

Sunday, November 03, 2013

Tricky treat


 Myrthe kon na de Halloweenpret een beetje uitslapen want om 11.45 moesten we ons melden in het Mt Elisabeth. Dit hoorde ik Donderdag, laat in de middag, anders had de planning er waarschijnlijk anders uitgezien. Al lang geleden viel Myrthe in het glas toen ze een slak probeerde te vangen (zou denken dat dat zonder kleerscheuren en glassplinters 'slak in t bakkie' zou zijn..) Was lelijk en pijnlijk open, naar gekeken, schoongemaakt, dikke zoen en pleister erop. Maar, met name de laatste 4 maanden, werd het dik, lelijk en pijnlijk. Na een bezoek aan de dokter, Xray en ultrasound, bleek er een stuk van  0,6 cm vrij diep in haar handje te zitten. Oeps, behoorlijk slordig. Lang verhaal, kort; dat moest eruit onder algehele narcose. Onschuldig, relatief, het gaat over, etc etc, maar toch even pittig voor zo'n klein wijffie. Dat onder narcose brengen, vond ik een ervaring; eerst een beetje dronken maar dan dat onrustige, spasmeachtige bewegen voordat ze in slaap viel, mmmm. Gelukkig is het achter de rug en is het goed gegaan. Myrthe is niet de grootste bikkel bij de dokter/tandarts maar ze was stevig en deed het kranig. Grapjes maken helpt en aandacht al helemaal. We reden uiteindelijk tegen half 7 naar huis, ik hing rond daar waar ze ter wereld kwam. Bijzonder!



As Donderdag terug voor controle. Andere handje mooi gemaakt met henna; De Hindu's vieren Deepavali dus zijn we 2 uurtjes naar Little India gegaan om de culturele forte van het in Azie wonen te voelen, of zo, geloof ik, zoiets, denk ik)).


"Diwali; The festival symbolizes the victory of light over dark, good over evil, and knowledge over darkness, and honors of the return of Hindu god Rama to his kingdom after years of exile"