Arnoud, Esther, Mabel, Merle en Myrthe in Singapore

..vanaf April 2012 t/m Juni 2013 in Houston, Texas.

Sunday, November 24, 2013

November

Er is natuurlijk vanuit hier ook veel aandacht voor de Filipijnen, veel acties in de vorm van inzamelingen van geld, kleding en spullen en daadwerkelijke fysieke inzet aldaar. De tornado Haiyan heeft ook families van helpers die hier werken, geraakt. Van stevig ongemak tot grote verliezen.

Ondanks alle onrust en discussies, petities en grappen, is de Singapore samenleving gisteren toch weer verrast door de aankomst van Sinterklaas en vele gezellige pieten. Mijn inschatting is dat het hem veel beter gaat dan vorig jaar, in Houston. Z'n baard was ook weer lekker lang en hij had er zin in! Myrthe kan niet meer van de opwinding. Ze zet elke avond 5 schoenen klaar met tekeningen, appels, water, bier en wortels. Ik heb ook wat liedjes gehoord. Als je niet oplet, wordt de Ipad aangezet en alleen gedanst op de muziek. Danspiet zal dat waarderen maar ik denk dat Sinterklaas van de oude stempel is. Vanochtend was Myrthe erg verontwaardigd want Piet had d'r tekening op de trap laten liggen (heel onattent inderdaad), 2 schoenen op de motorkap van de auto gezet en een fiets omgegooid! Je had haar moeten zien! Boos!!

 ' o mama, ik hou zooooo van pakjes avond, hoe lang nog?'
'Mama, geeft Sinterklaas ook poesjes?'

Merle kan er ook nog heerlijk van genieten!



Gisteravond verzorgde BHP Billiton een feest. Een enorme party wat waanzinnig goed en volledig wordt verzorgd. Kerstfeest wordt het niet genoemd omdat er vele werknemers zijn die wegens hun geloof/achtergrond het kerstfeest niet vieren. Het thema was 'popstar', de uitreiking van de 2013 BHP Billiton Grammy awards. Honderden mensen in het Shangri-la hotel met fotografen en de rode loper, optredens, een DJ, de lucky draw! ontbrak niet en ook weer aandacht voor charity (intro; in 1977 Supertramp had a mega hit with ' Give a little bit...'). Veel fantastisch verkleedde mensen (lady Gaga, Ginger spice, Lenny Kravits, Elvis natuurlijk, Amy Whitehouse, Adele, Tina Turner etc) Er zijn ook veel  (mn Aziaten) die niet verkleed komen.

Arnoud was in charge en sprak iedereen toe met een, voor BHP Billiton maatstaven, behoorlijk persoonlijke en informele speech met veel referenties naar muziek. Arnoud, alias Danny Zuko, ging ook net zo soepel als destijds John Travolta in Grease danste, het podium op. Met natuurlijk even die hand door het haar, kraag van jack omhoog en die heupen als een ware T-bird, fladderend...Het feit dat hij (ondanks spanning) zo echt even in de rol dook, was een sterke start.

" the power you're supplying, is electrifying " !!!

Je zag hier een kant van Arnoud die velen niet van hem kennen (zal niet voor zijn familie spreken maar zelfs zij zouden verbaasd zijn, schat ik in); bijna te soepel, zeer sociaal bewegend tussen allerlei mensen met eigen agenda's en belangen, van RvB- tot operationeel niveau , Arnoud poserend op foto's met werknemers die dat graag willen, de lachers op z'n hand willen krijgen maar ook stevige boodschappen willen meegeven.  Als Esther nogal een aparte ervaring, als Sandy ben ik het gewend natuurlijk.








Mabel wordt aanstaande Vrijdag 13! Keep moving..pppffff