Arnoud, Esther, Mabel, Merle en Myrthe in Singapore

..vanaf April 2012 t/m Juni 2013 in Houston, Texas.

Tuesday, August 18, 2015

Middelbare school kind




Hier brengen we Merle voor haar eerste schooldag, Woensdag 12 Augustus, 1 week eerder dan Mabel en Myrthe.


Dinsdag 11 Augustus gingen Lilian, Merle en ik voor kennismaking, om uniformen te kopen en om een verdere impressie te krijgen van de compound. We kregen ein bischen ein skiferien gefuhl, hoe associatief de mind kan werken, in ieder geval het mijne! Terug naar waar het omgaat; de German European School Singapore, nu nog gevestigd schuin tegenover de HSL. Merle had gezonde spanning en is erg opgetogen te beginnen. Grade E-07B ( E staat voor European section, er is ook een German section) Het terrein 'Puberella' is inmiddels ook betreden, ... timing! Inmiddels zijn we in de tweede week en wordt duidelijk dat er elke dag huiswerk wordt gegeven, het allemaal best veel is en dat het tempo wordt opgevoerd. Ze lijkt in een leuke klas te zitten, dat vormt zich nog wel. Vanavond eten we Wiener schnitzel.


Sterke en lieve foto..


Naast Merle zitten Floortje, Christina en Nienke, ook van de HSL, nu in andere klassen.

Mabel en Myrthe zijn ook goed begonnen inmiddels. Mabel haar klassen zijn volledig door elkaar gegooid en er zijn veel nieuwe gezichten; eerste indruk lijkt goed. Ik wens je een topjaar in grade 10, Mabes!!
Myrthe kon niet wachten om te gaan, ze popelde om in de auto te stappen. Veel te vroeg op enzo...Als enige op de HSL, ander lokaal met hoge stoelen (heel belangrijk) en een nieuwe juf, Anne. Ze komt van  een 'zwarte school' (ik quote haar) uit de schilderswijk. Eens kijken hoe deze lieftallige, door tropenzon gebruinde, expatkindjes gaan presteren. Different cookie, I would say.