Arnoud, Esther, Mabel, Merle en Myrthe in Singapore

..vanaf April 2012 t/m Juni 2013 in Houston, Texas.

Sunday, August 31, 2014

Meisjes, aapjes en mieren




Afgelopen Dinsdag arriveerde Claudia goed op Changi airport. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Merle en Myrthe vlogen naar buiten toen ik de auto parkeerde. Mabel kwam vlak na ons thuis en vroeg natuurlijk ook meteen naar Claudia. Arnoud zorgde dat hij niet te laat thuis was. Blij! Dezelfde avond, zoals elke Dinsdagavond, gingen Mabel en Merle hockey trainen. Beetje opstarten voor Clau ('aarden', telefoon regelen, EZlink kaart voor openbaar vervoer, Arnoud en zij reisden met de benen, bus en MRT om te kijken hoe/wat te verwachten, sushi eten om er in te komen etc..) , een rustige start voor Claudia waarbij ze Merle geholpen heeft met huiswerk en Myrthe graag voorgelezen wordt! De meiden verder druk met school en sport. Aanstaande Maandag worden de pianolessen weer opgepakt. Een spannend begin morgen voor Claudia, er gaat zeker een uur heen èn een uur terug gereisd worden.





Van het weekend kreeg Myrthe haar verjaardagscadeau; rollerskates! Vooralsnog is het veel oefenen binnenshuis.. Mabel doet haar huiswerk en luistert veel muziek. Vanochtend assisteerde ze, zoals elke Zondag, bij de hockeytraining van kleintjes. Ik hoop erg voor haar dat ze weer de ruimte gaat voelen om zangles te gaan volgen. Merle logeerde Zaterdagavond met een vriendin bij een klasgenootje en ging de volgende ochtend met Maarle en Chiara naar de hockey. O ja, Merle en ik zijn Zaterdagmiddag nog naar Vivo City (grote mall) geweest om op kledingjacht te gaan. Samen met nog zo'n 10.000 Singaporezen, éven vergeten wat hobby no. 1 is.. En dan ga je naar een mall om de extreme Zaterdagdrukte op Orchard road te vermijden, ai! Merle en ik lijken in dit opzicht een beetje op elkaar; 'no clue' waar je 'moet zijn' voor de hippe spullen en het oriëntatievermogen is niet geweldig..kortom, een flinke wandeling die wel wat opleverde voor Merle. (lief..ze wilde me persé trakteren op een drankje) Zaterdagavond was Arnoud op pad en Claudia en ik zijn verslaafd geraakt aan de serie 'Penoza'.


We hadden van de week bezoek van een apenfamilie in de straat, laat ze maar een paar deuren wegblijven! Singapore kampt met een mierenplaag. In tegenstelling tot met de apen, zijn we niet geïntimideerd door mieren, irritant is het wel. Ze zitten zelfs in de badkamer in de badolie.. maar blijven ijverig!



Bij dit apie is er weer een tand uit, zie linksonder (voor de kijker dan)