Arnoud, Esther, Mabel, Merle en Myrthe in Singapore

..vanaf April 2012 t/m Juni 2013 in Houston, Texas.

Monday, August 25, 2014

De kop is eraf


En hoe! Een 'smooth start' voor Mabel in grade 9, voor Merle in groep 8 en Myrthe in groep 4. Zonder een goed fotomoment op de Maandagochtend jl. dit keer. Mabel heeft per vak verschillende leraren en is wat later uit dan vorig jaar. Geen schoolbus naar huis voor high schoolers dus dat is nog een aandachtspunt. Nu is Mabel 45 minuten bezig en tegen vijven pas thuis. Er is dan nog niet gesport of een andere activiteit uitgevoerd… Veel huiswerk!

Merle heeft dezelfde juf Renske en zelfs hetzelfde lokaal als vorig jaar. Dat laatste vindt ze jammer want normaal gesproken gaat groep 8 naar een 'stoer' lokaal boven. Dit jaar zijn de groepen 7 veel groter dan de groepen 8 dus geen verhuizing voor Merle en haar klas.  De eerste indruk van de nieuwe klasgenoten (3) is positief en één van de meisjes woont relatief vlakbij. Merle heeft afgelopen week al een paar keer afgesproken en met de step in de buurt een beetje op pad geweest. In Nederland heel normaal, voor waar wij wonen bijzonder! Erg leuk.

Myrthe heeft juf Regine met 'hele lieve ogen'. Dat is ook zo! Maar op de vraag van mij of Myrthe nog gevraagd had aan juf Regine wanneer/of ze mag trakteren, zei ze; 'pppff nou dat vraag ik niet, er is al zoveel 'nee' gezegd deze week' haha. Goed streng van start in groep 4. Myrthe begint as Woensdag met tennisles samen Pippa en Lily. Ook Myrthe heeft al gespeeld met haar vriendinnetjes deze week. 

Het weekend hadden we logees! Yvette en Rutger met hun kinderen sloten een reis door Vietnam af bij ons. Rutger zijn ouders woonden hier lang geleden ook, zijn broertje legde de eerste steen van het huidige HSL school gebouw, dat is wel grappig natuurlijk. Vandaag zijn ze op pad (regenachtige Maandag..) als verrassing voor hun kinderen zijn ze naar de Universal Studio's! Zaterdagavond aten we met elkaar en met Aernout en Joanna, vrienden van hen die hier zijn komen wonen vorig jaar. Wij zien hen ook gezellig en Myrthe is bevriend met hun dochtertjes. (worden dus nu ook tennismaatjes..)
Zondagochtend hebben Mabel, Merle en Myrthe weer voor het eerst gehockeyd.





Ontbijt op Zaterdagochtend

Zondagmiddag zijn we naar Sentosa geweest. Dat was leuk! Daar nog Eveline en Maarten met gezin getroffen, zowel Rutger, Aernout en Eveline zaten ook op het Renswoude huis. Een kleine reünie. Sentosa is inmiddels omgetoverd tot een soort sprookjes eiland. De vele boten voor de kust en de inmiddels belachelijk hoge prijzen, houden je nog een beetje met de benen in het zand.


Ik haalde Vrijdagmiddag Merle en Myrthe op. Ik zag dit meisje lopen, eerder dan dat ze mij zag. Dat het opeens een seconde duurt voordat je ziet dat het je eigen kind is. Onverwachte pet op d'r hoofd, een groeispurt die ik even gemist heb 'over summer' en een -niet vaak voorkomende- serieuze, licht zorgelijke blik op d'r gezicht.  Deze tand zit wel heel los,  namelijk….