Arnoud, Esther, Mabel, Merle en Myrthe in Singapore

..vanaf April 2012 t/m Juni 2013 in Houston, Texas.

Tuesday, February 26, 2013

Go Texan Day

Vrijdag 22 Februari



Afgelopen vrijdag was het, jaarlijks terugkerend, "Go Texan Day". Al meer dan 80 jaar viert de stad Houston dan "the livestock" (vee, veehandel) en het is het startsein van de rodeo!! Iedereen wordt aangemoedigd om zich als cowboy of cowgirl te kleden. Western style op scholen, in winkels, bedrijven, ook bij BHPBilliton. Superleuk en dankbaar thema. Het verkeer werd opgehouden door De Parade; een hele sleep wagons, koetsen, paarden, paard en wagens, clowns en muziekcorpsen.

De Rodeo begint 25 Februari en duurt tot 17 Maart. Ruim 2 miljoen bezoekers worden op wereld's grootste 'livestock show' verwacht, meer dan 27000 vrijwilligers besteden er hun tijd, energie, contacten en expertise aan. Het is de 'heartbeat' van het Zuid Westen schijnbaar. Het gaat allemaal plaatsvinden in het Reliant stadion.
Een mega-event waar veilingen, schapen scheren, rodeo's, wedstrijdjes om het snelste varken, concerten, verkoop, presentaties en shows plaatsvinden. Via presentaties en exposities ondersteunt het event alles wat te maken heeft met landbouw; educatie, onderzoek, 'Western Heritage' en scholarships en educational youthprograms worden aangeboden, daar gaan honderden miljoenen in om.
We gaan het beleven. De laarzen zijn in huis dus yiehaaah, here we come!

nb; ik vroeg me af of we nu ingeburgerd zijn met al die laarzen in huis, Texan gear...'nou, nee' daar is nog geen sprake van, iets meer gesettled misschien maar de stapjes en het galop wisselen zich nog teveel af...