Arnoud, Esther, Mabel, Merle en Myrthe in Singapore

..vanaf April 2012 t/m Juni 2013 in Houston, Texas.

Tuesday, January 22, 2013

"We are made for this moment"

Maandag, 21 Januari, Martin Luther King's Day; uitgerekend op deze dag vond de inauguratie van Barack Obama plaats. "Sworn into" het tweede termijn op de bijbels van Abraham Lincoln en Martin Luther King. Bijzonder. Mooi. 44ste president tijdens de 57e inauguratie.



Mabel, Merle en Myrthe waren vrij van school dus vanochtend lekker lui. Mabel had een vriendin te logeren en de televisie stond veel aan. Ik deed namelijk een poging om de meisjes een lesje te leren! Trof mezelf opeens aan in een tuttig, educatief en pedagogieke 'chat'  om wat geschiedenis mee te geven uit het nu. Huh?
Toen we met Thanksgiving in DC waren, was men al bezig met de stellingen te plaatsen voor de dag van de inauguratie. De meisjes herkenden de monumenten, het witte huis en het Capitool. Mabel en Merle namen er wel iets van op, Myrthe inaugureert op haar eigen manier; tegenwoordig reageert ze op vrijwel alles door haar handje op haar borst te leggen en 'are you kiddin' me??' te zeggen, toonhoogte loopt op bij 'me'... Deze doet het ook goed; "really, are you serious"???? Right. Niet het braafste meisje uit de klas.

Zoals Obama z'n fellow Americans 'urges to seize the moment' doen wij dat ook hier, zeer kleinschalig. Ondanks een L1 en L2 visum -geen green card- , het moment pakken, proberen te genieten van het nu; "are you kiddin' me?" Nopes. Gister een momentje ijspret gehad op de kunstijsbaan in de stad; how much fun is that!! Kijk maar. Niks vergeleken met het echte werk in Nederland maar de pirouetjes lukken daar ook niet.)))




Even wat houvast zoeken, ondanks grote mond, begeeft Myrthe zich niet graag op glad ijs.