Arnoud, Esther, Mabel, Merle en Myrthe in Singapore

..vanaf April 2012 t/m Juni 2013 in Houston, Texas.

Tuesday, February 19, 2013

Sante Fe, New Mexico

Gecharmeerd zijn we van het prachtige landschap, de kleurrijke en relaxe sfeer welke we in New Mexico zagen en ervaarden. Vorige week Donderdag vlogen we naar Albuquerque en reden we met de auto naar Sante Fe. Dit tripje op zich al was een feest.  Extra genoten omdat een aantal familieleden hier gewoond hebben en er warme gevoelens aan over gehouden hebben. Sante Fe is een artistiek "playdo" stadje waar je lopend het centrum en de omgeving kunt verkennen! De meisjes vonden de uit adobe opgetrokken huizen, winkels en andere gebouwen veel van playdo weghebben, wij ook! Een cultureel rijke omgeving. Rond 1050 was hier al leven. In 1836 afgescheiden van Mexico, in 1912 werd New Mexico als 47e staat aan de USA toegevoegd. We bezochten de St. Francis de Assisi cathedraal, liepen de 'Canyon Road' welke overwelmend veel galerieen laat zien. Het 'Plaza' met alle standjes en muzikanten is erg charmant en we hielden ons in met het kopen van riemen en laarzen.
Zaterdag reden we in 2,5 uur naar Taos, deze route leidde ons door wederom prachtige natuur! Eenmaal aangekomen in de sneeuw kregen we de kriebels; het skieen zelf en alle, vele heerlijke herinneringen die daarmee vrijkwamen. Daar lekker van genoten, Arnoud en ik hadden er uren kunnen zitten of ons kunnen laten verleiden en even skies te 'lenen' (o nee, geen skischoenen aan, nou we hadden geloof ik op ons laarzen kunnen afdalen..) maar voor Mabel, Merle en Myrthe was dat natuulijk anders. Na een half uurtje zitten -met warme chocolademelk- werd het best koud. Zeker voor tropenkind Myrthe, ik laat 'drama queen' ook op de achterkant van d'r winterjas borduren, alleen op d'r pyama is een volledige understatement!
We vonden een speelweide waar je met grote banden naar beneden kon glijden, fun voor even. Mabel en Merle enthousiast maar voor Myrthe was het te koud. Nou had ze ook geen moonboots aan en is ze toch echt nog best klein.
We zijn blij dat we hier geweest zijn! Myrthe trof nog een meisje van school dat ze lief vindt dus dat was een onverwachts feestje voor haar.