Arnoud, Esther, Mabel, Merle en Myrthe in Singapore

..vanaf April 2012 t/m Juni 2013 in Houston, Texas.

Monday, January 27, 2014

Chinatown



Afgelopen Zondag gingen we voor een bezoekje aan Chinatown, samen met talloze Chinezen en toeristen. Je kon over de hoofden lopen en de symboliek aan kleuren, Boeddha's, voedsel, offer ceremonieen, lampionnen drong zich feestelijk en vrij dominant aan je op. We hadden ons verheugd op een geplande rondleiding, dus met sticker (wij) en vlag (gids); 'galloping towards prosperity' omg, wat een soepele 'pay off'! ga je als niet Chinees ook als vanzelf van boeren) Anyway, we bogen af nadat de toer guide in de eerste 5 minuten 4 keer vertelde dat hij een vrijwilliger was en zich enorm in onbelangrijke details verloor. We bedankten hem en gingen ons eigen pad, schuifelend dan wel. Deze foto's zijn genomen in de Tooth Relic Temple waar een ceremonie gaande was.


Bamboo is de meest populaire plant in China. Een Chinees is thuis als er een bos bamboo in huis is. Ik wilde zeggen 'als er een bos bamboo op tafel staat' maar dat doen wij. Dat is te Hollands, 'het zijn geen tulpen', dacht ik nog.. Bamboo tref je overal aan. Ik kom niet vaak bij Chinezen thuis maar de stokken hangen rustig ergens tussen, staan op een stoel of hangt uit een fietsmandje..als er maar bamboo in de buurt is.

 " The young branches at the top of the bamboo trunk will not grow at the same angle as the older branches below, in order to allow sunlight for their elders. When the young shoots emerge from the roots, they are under the shade of the older bamboo branches. Such a spirit reflects the young respecting the old as well as the old protecting the young." 
Bamboo vertegenwoordigt dus mooi de balans tussen oud en jong, Yin Yang, grace en strength.

Door heel Chinatown hangen de meest uitbundige paarden, dit is nog een kleintje. Het jaar van het paard dient zich aan. Er wordt op grote schaal inkopen gedaan, mensen staan uren in de rij voor de juiste barbecue worsten, zoetigheden, fruit en andere lekkernijen.