Arnoud, Esther, Mabel, Merle en Myrthe in Singapore

..vanaf April 2012 t/m Juni 2013 in Houston, Texas.

Sunday, May 21, 2006

3 vrouwkes



De foto van de een-eiige tweeling is gemaakt in Shanghai. Arnoud moest daar een aantal dagen zijn en ik mocht 2 dagen als echte expat vrouw in het programma mee draaien. Een bezoek aan de Jade Buddha Temple was een programmapunt op de maandagmorgen. Ik kan niks vinden aan informatie over deze jolige 2-eenheid. Ze doen het goed als decoratie op de top van een doorgang van de ene ruimte naar de andere.
Deze tempel is een van de weinige, actieve Boeddha tempels in Shanghai. Jaarlijks trekt de tempel vele locale en 'overseas' chinese toeristen. Er zijn 2 Boeddha's te zien, enorm groot en behangen met juwelen. Het geheel had meer weg van een kermisattractie dan van een plek waar verstilling en verering heerst. Kleurrijk en exotisch was het wel.

De foto van Merle is van afgelopen vrijdag. Ook een kleine, beschilderde Boeddha! Het was al wat te lang rustig en net op het moment dat ik naar boven ging (zo gaat het altijd!) schreidde zij de trap af. Trots op het door haarzelf bereikte resultaat. En dit alles met zo'n vette merkstift. Ze ziet nog steeds wat blauw, het is er niet af te krijgen!

Vandaag zijn we naar een expositie geweest van een klasse-assistent van Mabel haar klas. Deze vrouw is ook kunstenares. Leuk om even te gaan. En erg leuk een heel ander deel van Singapore te zien. Verder waren we allemaal te moe, wellicht door de warmte. Arnoud is aan het sporten, Mabel en Merle liggen te slapen en ik duik er ook zo in. Aanstaande donderdag komt een eerste bezoek van een vriendin uit Nederland. Vrij onverwacht en 4,5 dag. Daar gaan we ons op verheugen!