Arnoud, Esther, Mabel, Merle en Myrthe in Singapore

..vanaf April 2012 t/m Juni 2013 in Houston, Texas.

Thursday, May 07, 2015

Cultureel tripje met zadelpijn





Weinig, eigenlijk niet, op een fiets gezeten... Vorige week, van Donderdag ™ Zondagmiddag, met Gabby, Aline, Dorien en Marjoleine zijn we naar Jakarta gevlogen en daar overnacht, om de volgende dag met de trein naar Bandung te reizen.


"Zadelpijn" gaat over een groepje waarvan 2 vrouwen al ruim 12 jaar in Singapore wonen en 3 vrouwen Singapore voor de 2e keer 'doen'. Allemaal vriendinnen van Gabby. Zij hebben allevier kinderen gekregen in Singapore en de tijd van babygroepjes, en alles wat daarbij hoort,  met elkaar meegemaakt.

De treinreis van ongeveer 3 uur was mooi, de begraafplaats 'Ereveld' in Bandung indrukwekkend en 't oude koffiefabriekje "Kopi Aroma Bandung" zorgde voor gevoelens van nostalgie. Een familiebedrijfje sinds de dertiger jaren, nog steeds actief. Ze staan in de rij voor pakjes Arabica en Robusta koffie, de tijd lijkt er stil te hebben gestaan.




Veel rondgelopen en in de geschiedenis gedoken, gegeten en geborreld. We vlogen terug van Bandung naar Singapore.



Het 'kleine kamertje'!!
Ps. Vandaag zat Myrthe zonder schoenen aan haar voeten in de auto; het verkeer was druk en ik moest ergens om 9.00 zijn. Dus dan maar de hele dag op blote 'kakkies' naar school, dat kan toch gewoon in de Tropen, haha!