Arnoud, Esther, Mabel, Merle en Myrthe in Singapore

..vanaf April 2012 t/m Juni 2013 in Houston, Texas.

Tuesday, September 13, 2011

Wie is de echte Tan?

Mabel alias Pippi, Myrthe stiekem in 'de cadeaukast' met d'r vingers..












































Merle en Anna garnalen en ananas aan het rijgen, Merle 'deed' alleen de ananas..

Waar ter wereld worden Presidentsverkiezingen gehouden waarbij alle 4 de kandidaten Mr Tan heten?? Met grote zekerheid kon dus hier in Singapore gezegd worden dat de nieuwe president een Mr Tan zou worden (geen 'rocket science'..duh) het is een Tony geworden. Mooie naam.

De politiek van Singapore heeft de vorm van een parlementaire republiek waarbij de president het staatshoofd is en de minister-president hoofd van de regering en van een multi party systeem. Zoals in vele landen het geval is, zijn de wetgevende, de uitvoerende en de rechterlijke macht gescheiden. De Singaporese politiek wordt sinds 1959 al gedomineerd door de PAP (People's Action Party) toen Lee Kuan Yew de 1e premier van Singapore werd (destijds nog een autonome staat binnen het Britse rijk). Sindsdien zit de PAP in de regering en won alle algemene verkiezingen.

Er valt zoveel meer over te lezen maar gelukkig kan ik terug naar daar waar ik de scepter over zwaai; Mabes, Merle en Myrthe!
Van het weekend waren we Myrthe kwijt; was ze bij Merle in bed gekropen, vorige week was Mabel het haasje. Ze maakt zich druk om monsters, d'r nieuwe gym t-shirt en dat ze met vriendinnetje Isa wilt trouwen??!! We tilden haar over naar een matrasje naast ons, inmiddels een beetje wakker maar 'happy'!!