Arnoud, Esther, Mabel, Merle en Myrthe in Singapore

..vanaf April 2012 t/m Juni 2013 in Houston, Texas.

Tuesday, March 27, 2007

The Nippon Koi Hotel





Een 5 sterren hotel, maar dan voor vissen! Stel je een hotel voor met vijvertjes ipv kamers en bedden. De ' Koi Fish", lid van de Karper familie, zijn de gasten. Er is heuse hotelstaff die niet alleen voor de vissen zorgt (ik ga een tijdje in de housekeeping denk ik, of roomservice?? dat vissenvoer is zo uitgedeeld) maar ook ervoor zorgt dat de baasjes op bezoek kunnen komen in een mooie omgeving. Alwaar ze met hun 'pets' kunnen spelen. Leuk op bezoek bij je vis, op zondagmiddag! Koi vissen schijnen speels en sociaal te zijn; hoe meer aandacht ze krijgen, hoe meer hun persoonlijkheid groeit! Blub.
Eigenaren beweren dat het houden van deze vissen voor ontspanning zorgt en, veel belangrijker; voor 'ong' zorgt; geluk brengt. Het fokken van Koi vissen begon al in 500 BC in China en is geleidelijk aan verspreid over heel Azie en het Midden-Oosten. Begin 20e eeuw werd het fokken van Koi vissen een populaire hobby in Japan, met name omdat Keizer Hirohito een school van deze Nemootjes kreeg voor zijn Paleis "Imperial".

Ik heb het Nippon Koi Hotel bezocht, meer een soort boerderijtje. Ik vond het veel primitiever dan verwacht maar de verzorging en 'vertroeteling' gaat heel ver en er worden 10 duizenden dollars aan uitgegeven en ook mee gegokt. Voor ons lachwekkend en onvoorstelbaar. De Koi vissen zijn wel erg kleurrijk met veel diversiteit aan tekening op hun huid. Het lukte me niet ze mooi vast te leggen door de weerspiegeling van het water. De vis waarvan wel een foto is bijgevoegd is een Luohan vis, vroeger erg populair, nu in de uitverkoop. Vond 'm wel een grappige kop hebben!
Mabel had laatst een schoolreisje naar een vlindertuin waar iemand anders, Fleur, deze blije foto maakte.